معرفی انواع مصالح به کار رفته در ساختمان سازی
برای شناختن انواع مصالح در ساختمان سازی باید ابتدا از اهمیت این صنعت در جهان امروزه با خبر شویم. به طورکلی مصالح ساختمانی به هرگونه مادهای گفته میشود که در روند ساخت و ساز به کار میرود. انواع مصالح در ساختمانسازی به تناسب شرایط جوی و اقلیمی هر منطقه متفاوت هستند، در عین حال هر روز با تغییرات جدیدی به بازار ارائه میشوند. اما در یک تقسیم بندی کلی دیگر میتوان انواع مصالح در ساختمانسازی را به سه نوع سنتی، مدرن و رایج تقسیم کرد.
برسی انواع مصالح در ساختمان سازی
مصالح ساختمانی ساده:
معمولا مصالحی که بیشتر از سایر موارد در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد، مصالح ساختمانی ساده هستند. این مصالح معمولا از یک ماده مشخص تولید میشوند.
مصالح ساختمانی مرکب:
به طور کلی انواع مصالح در ساختمان سازی که به صورت فراوری تولید میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند، مصالح ساختمانی مرکب به شما میروند. بتن، ایرانیت، ایزوگام و ملات از جمله این موارد هستند که در ادامه به بررسی مواد پایه به کار رفته در انواع مصالح در ساختمان سازی میپردازیم.
خاک رس
یکی از مواد پر استفاده در ساختمانسازی خاک رس بوده که به عبارتی ماده پایه برای استفاده در انواع مصالح در ساختمان سازی است. تعدادی از موارد استفاده خاک رس در مصالح به این صورت است: ساخت ملات، ساخت کاهگل، ساخت کاشی و سرامیک، ساخت سفال
سنگ
سنگها عضو جدا ناشدنی از انواع مصالح در ساختمانسازی هستند و موارد استفاده آنها را میتوان ساخت ترکیبات دیگر مصالح نام برد و یا به طور مستقیم در ساختمان به کار میروند؛ همانند ساخت پلکان ونما ،دیوار ودکوراتیو نمودن ساختمان وکف سازی ساختمان.
چوب
بی شک همه شما با کاربرد چوب در ساختمان سازی آشنایی دارید. در گذشته چوب را به عنوان عضو اصلی انواع مصالح در ساختمان سازی بکار میبردند. اما امروزه از چوب تنها در طراحی دکوراسیون داخلی نظیر کف، دیوار، پشتیبان و قاب سقف استفاده میکنند. ناگفته نماند که چوب بسیار مقاوم و پرکاربرد است.
انواع چوب
• چوب طبیعی: باید بدانید استفاده از چوب طبیعی یکی از ارکان اصلی انواع مصالح در ساختمان سازی در زمانهای قدیم است اما امروزه کابرد چوب طبیعی بسیار محدودتر شده است و از چوب طبیعی استفاده کمتری میشود.
• چوب مصنوعی: چوب مصنوعی معمولا به چوبهایی گفته میشود که با استفاده از صنعت تغییرات اساسی در آنها ایجاد شده است. چوب مصنوعی امروزه بیشتر از چوب طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد.
• :mdf چوب ام دی اف یکی از انواع چوب مصنوعی است که معمولا برای ساخت کمد دیواری و سرویس کابینت مورد استفاده قرار میگیرد.
• نئوپان: برای توضیح این نوع چوب باید گفت نئوپان نوعی کف پوش چوبی است که برای پوشش کف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
• کاربرد چوب: ساخت درب و پنجره، ساخت پارکت، ساخت کابینت، ساخت کفی
آجر
میتوان گفت آجر اصلیترین رکن انواع مصالح در ساختمان سازی به شمار میرود. آجر معمولا بخش عمده اسکلت ساختمان را تشکیل میدهد که برای ساخت ساختمان بسیار ضروری است.
انواع آجر
• آجر معمولی: معمولا به آجرهایی گفته میشود که نمای داخلی ساختمان را تشکیل میدهند و در نمای ساختمان دیده نمیشوند.
• آجر سفالی: آجر سفالی یکی از پرکاربردترین انواع آجر است که برای ساخت تیغههای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
• آجر جوش: آجرجوش یا آجر فشاری نوعی از انواع آجر است که برای ساخت پی ساختمان استفاده میشود. از این نوع آجر معمولا برای دیوارچینی و ساخت چاه نیز استفاده میکنند.
• آجر نسوز: ساختار آجر نسوز از خاک نسوز است که در ساختمانسازی معمولا برای ساختن شومینه استفاده میشود.
• آجر سنگفرش: یکی دیگر از انواع آجر، آجر سنگ فرش است. این نوع از آجر وزن بسیار کمی دارد و برای ساخت سنگ فرش مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد آجر در کف سازی، دیوارچینی، دکوراسیون داخلی، ساخت چاه، ساخت شومینه و ساخت سنگ فرش است.
بتن
به جرئت میتوان گفت که پرکاربردترین و مهمترین انواع مصالح در ساختمان سازی بتن است. بتن خود متشکل از مواد مختلفی چون آب، سیمان، ماسه و… میباشد که از آن در جاهای مختلفی میتوان استفاده کرد. این محصول در ساختمانهای بتنی جزو مصالح اولیه به شمار میرود که در کف، دیوارها و … از آن استفاده میشود. بتن جرم حرارتی بالایی دارد و بسیار مقاوم میباشد. از طرفی ساختمانهای بتنی نسبت به ساختمانهای فولادی، مقرون به صرفهتر هستند. ناگفته نماند که بتن در برابر موریانهها و زلزله بسیار مقاوم خواهد بود.
انواع بتن
• بتن سنگین: بیشترین استفاده را بین بتنهای ساختمانی دارد. این بتن معمولا بیشتر از سایر انواع مصالح در ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد آن در ساخت آب گذر، ساخت فاضلاب، ساخت پارکینگ، ساخت نرده، ساخت اسکلت ساختمان است.
• بتن سبک: به بتنهایی گفته میشود که چگالی کمتر از ۱۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب دارند. علت سبک بودن این نوع از بتن، استفاده کردن از سنگدانههای سبکتر است.
• بتن متخلخل: بتن متخلخل نوعی از بتن است که با قابلیت عبور دادن آب از خود، برای زیر سازی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
• بتن سبک هوادار: یکی دیگر از انواع بتن، بتن هوادار است. این بتن قابلیت این را دارد که هوا به طور عمدی برای مقدار ۳% تا ۶% از بتن به داخل آنها نفوذ کند.
• بتن خود متراکم: در ترکیب بتن خود متراکم، مخلوط بتن با وزن خود متراکم است. این بتن به دلیل داشتن کاربردهای زیاد به عنوان بتن روان نیز شناخته میشود.
شیشه
هنگام خرید مصالح ساختمانی شیشه نیز جزو مصالح ضروری شما خواهد بود؛ چرا که جهت دسترسی به روشنایی به این محصول نیاز دارید. اگرچه امروزه به جای شیشه از انواع طلقهای مختلف در شکل، ابعاد، رنگ و طرحهای متنوع استفاده میکنند اما شیشه همچنان نیز جایگاه خاص خود را در صنعت ساختمان سازی دارد. از شیشه جهت ساخت پنجرهها، درها، نورگیرها و … استفاده میکنند.
گچ
یکی از انواع مصالح در ساختمان سازی گچ است که لایهای آماده از جنس گچ میباشد. این لایه یا تخته گچ را در ساختمانهای مدرن و در طراحی داخلی به عنوان پوشش دیوارها و حتی گاهی سقف ثانویه استفاده میکنند. این نوع مصالح ساختمانی به راحتی قابل بازیافت بوده و به صورت طبیعی ساخته میشود. وزن تخته گچ سبک بوده و مهمترین مزیت آن از پیش ساخته بودن لایه گچی است.
انواع گچ
• گچ سفید کاری: پرکاربردترین نوع گچ ساختمانی، گچ سفیدکاری است. چسبندگی بالای این نوع گچ باعث میشود از آن در زیرساخت ساختمان استفاده شود.
• گچ میکرونیزه: علت نامگذاری گچ میکرونیزه ذرات زیر موجود در ساختار این گچ است. این گچ بسیار نرم بوده و نیازی به الک جداسازی ندارد.
• گچ گیپتون: گچ گیپتون بهترین انتخاب برای گچ کاری سطح بتنی است؛ چرا که با گذشت زمان دچار ترک خوردگی نمیشود.
• کاربرد گچ: سفیدکاری، تمیزکاری، ظریف کاری، زیرسازی و ملات سازی
انواع مصالح در ساختمان سازی نوین
مصالح ساختمانی نوین در واقع همان متریال قدیمی هستند که طی تغییراتی استفاده از آنها آسانتر است. طراحی و ساخت ساختمانها متناسب با تکنولوژی امروزی بشر صورت میگیرد، طبیعی است که مصالحی هم که برای ساخت آنها استفاده می شود نوینتر و مناسبتر از گذشته باشد .در تولید مصالح مدرن ساختمانی، سعی شده است که به پارامترهایی همانند تنوع بیشتر، امنیت بالاتر، آسیب کمتر به محیط زیست، نصب آسان و سریعتر توجه شود .در ادامه به انواع مصالح نوین ساختمانی اشاره میکنیم و ویژگی آنها را بررسی میکنیم.
بتن خود متراکم شونده:
این پامتر از انواع مصالح در ساختمان سازی ، از گسترش ترک خوردگی در بتن ممانعت نموده و همچنین ترکها را بازسازی مینماید. در زمان تولید بتن متراکم شونده، مواد ترمیم کننده به بتن معمولی اضافه میکنند. وجود کپسولهای سیلیکات سدیم در ساختار بتن متراکم شونده، باعث میشود تا بتن بتواند آسیبهای خود را ترمیم نماید.
بلوک سبک:
بلوک سبک یکی از انواع مصالح در ساختمان سازی از قدیم تا به حال، بلوکهای سبک از آب، سیمان و دانههای مخصوص تشکیل میشود. از مزیتهای این بلوک میتوان به وزن سبک، مقاومت بسیار بالا، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر حرارت، سرعت بالا درساخت و ساز اشاره کرد.
پانل کامپوزیت آلومینیومی:
پانلهای کامپوزیت آلومینیومی برای نماسازی در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. این پانلها از دو ورق آلومینیومی که بین آنها پلیاتیلن قرار گرفته، تولید میشوند.
بتن اسفنجی:
این بتن از شن و ماسه، سیمان و آب تشکیل شده است و از انواع مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است. حدود ۱۵ الی ۲۵ درصد از فضای این بتن خالی است و آب میتواند به راحتی از میان آن بگذرد. از بتن اسفنجی اغلب برای ساخت پنلها جداکننده، کف سازی و شیب بندی و غیره استفاده میشود. این نوع بتن از نظر اقتصادی و محیط زیستی مزایای زیادی دارد.
الوار تودهای:
از دیگر انواع مصالح در ساختمان سازی نوین ، الوارهای چوبی تودهای است که با الوارهای دیگر متفاوت است. این الوارهای طی فرایندهای مهندسی مخصوصی، به صورت لایه به لایه ساخته میشوند و همین ساختار لایه لایه آنها باعث استحکام و ماندگاری این محصول میشود. از ترکیب این محصول با آن معمولا برای نما و دکوراسیون داخلی استفاده میکنند.
سخن پایانی
مصالح نوین از قابلیتها و مزایای برخوردار است که معایب مصالح ساختمانی قدیمی را پوشش میدهد. امروزه نیز با پیشرفت هرچه بیشتر علم و تکنولوژی، اکثر افراد به استفاده از مصالح نوین ساختمانی روی آوردهاند و طرفداران زیادی دارد. صنعت ساختمان هم مانند تمامی صنایع دیگر با پیشرفت بشر در تکنولوژی دستخوش تغییرات قرار میگیرد و مصالح نوین جایگزین انواع مصالح در ساختمان سازی قدیمی میشوند.
خرید آنلاین مصالح ساختمان از فروشگاه مصالح ساختمان IAG
برای استعلام قیمت بلوک سیمانی سبک و خرید بلوک سیمانی سبک و سایر دسته بندی محصولات مصالح ساختمان از لینک های مربوطه با یک کلیک اقدام نمایید.
✔️ بلوک سیمانی سبک
✔️ بلوک سیمانی سنگین
✔️ شن و ماسه
✔️ پوکه معدنی وصنعتی