مقالات

زیر مجموعه های صنعت ساختمان سازی

زیر مجموعه های صنعت ساختمان‌ سازی

برای شناختن زیر مجموعه های صنعت ساختمان سازی باید ابتدا از اهمیت این صنعت در جهان امروزه با خبر شویم. مسکن از اصلی‌ترین نیازهای انسان از ابتدا تا به امروز بوده است و همین مهم موجب حفظ امنیت انسان از آثار مخرب در دنیای امروز و درگذشته شده ‌است. کم کم و درگذر زمان صنعت ساختمان‌سازی با پیشرفت تکنولوژی به دگرگونی و انسجام رسید.

در کشور ایران با توجه به پیشرفت چشمگیر زیر مجموعه ‌های صنعت ساختمان‌سازی (تولید انبوه مصالح ساختمانی، تعداد بالای متقاضی در خرید مصالح ساختمانی و همچنین فروش مصالح ساختمانی در بازار‌های جهانی، تحت عنوان تجارتی سودآور) هم اکنون صنعت ساختمان‌سازی به یکی از قطب‌های صنعت ایران و جهان تبدیل شده است.

در کشور ایران به منظور رسیدن به خودکفایی در زمینه صنعت نیاز به نیروی متخصص است. باتوجه به اینکه جایگاه این صنعت در کشور ما تثبیت شده ‌است؛ لذا می‌توان گفت آینده شغلی افرادی که وارد زیر مجموعه ‌های صنعت ساختمان‌سازی می‌شوند، تحت عنوان نیروی تحصیل کرده و نیروی تجربی، مناسب و فراهم دانست.

ساختمان چیست؟

ساختمان، نوعی سازه است که با خرید مصالحی خاص ساخته ‌می‌شود که شامل زیربنا، زیرستون، دیوار، کف، سقف، دودکش، خدمات لوله کشی و ساختمانی، سکوهای ثابت، ایوان، بالکن، قرنیز یا جلوآمدگی، بخش‌های مجزا کننده مختلف ساختمان، که جزئی از آن هستند، می‌باشد. خانه‌ها، کارخانه‌ها، پاساژ، بیمارستان‌ها و غیره از انواع ساختمان‌ها هستند. به طور کلی در گفت وگوی عامیانه، سازه به عنوان سرپناهی برای زندگی یا کار استفاده می‌شود .از قدیم الایام تا به امروز انسان نیازمند سرپناه برای فرار از شرایط جوی یا خطرات بیرون بوده ‌است. در گذشته این سرپناه‌ها شکل غار و… بودند.

انواع ساختمان

در مقدمه این متن اشاره‌ای کوچک به نوع کاربری ساختمان و نوع مصالحی که برای ساخت آن استفاده می‌شود داشتیم، در ادامه به طور کامل به این مباحث می‌پردازیم:

انواع ساختمان از لحاظ سازه در صنعت ساختمان‌سازی

ساختمان‌‌های بتنی:

در اسکلت ساختمان‌های بتنی همان‌طور که از نام آن مشخص است، از بتن استفاده شده که معمولا نوع بتن آن، بتن مسلح یا بتن آرمه است. در ساختمان‌های بتنی، سقف‌‌ها به وسیله دال بتنی یا تاوه بتنی و یا از سقف‌‌های تیرچه بلوک یا سایر سقف‌های پیش‌ساخته استفاده می‌‌شود. این چنین نیست که فکر کنید تمام ستون‌ها و دیوارها در این نوع ساختمان باید بتنی باشند؛ بلکه دیوارها می‌توانند از مصالح دیگر مثل آجر، چوب و یا هر مصالح دیگری نیز ساخته شوند. ساختمان‌های بتنی در برابر حوادث طبیعی استحکام بالایی دارند.

ساختمان‌های فلزی:

در این مورد از انواع ساختمان برای ساختن ستون‌‌ها و پل‌‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌شود. در کشور عزیز ما ایران معمولاً برای ساختن این ستون‌ها از تیر آهن‌های I دوبل یا بال پهن‌‌های تکی (آهن‌های هاش H) استفاده می‌شود که در زیر مجموعه‌‌های صنعت ساختمان‌سازی تولید می‌شوند. برای اتصالات این نوع ساختمان از نبشی-تسمه و برای زیر ستون‌ها از صفحه فولادی (بیس پلیت) استفاده می‌شود. برای سقف این نوع سازه می‌توان از هر مصالح سبکی استفاده نمود. در این نوع ساختمان برای مقابله با زلزله از باد بندهای فلزی استفاده می‌شود.

ساختمان‌‌های بنایی:

منظور از ساختمان‌‌های بنایی ساختمان‌‌هایی هستند که مصالح آن‌ها از آجر، بلوک سیمانی یا سنگ ساخته شده‌اند و تمام این محصولات در کشور ایران و در زیر مجموعه های صنعت ساختمان‌ سازی تولید می‌شوند. در آن‌‌ها تمام یا قسمتی از بار‌های قائم توسط دیوارهایی با مصالح بنایی تحمل وزن می‌‌شود .برای ساختمان‌‌های کوچک که در نهایت ۲ طبقه باشند و حداکثر ارتفاع آن‌‌ها حداکثر ۸ متر باشند، می‌‌توان از این نوع ساختمان استفاده نمود.

ساختمان‌های خشتی و گلی:

اسکلت اصلی این نوع ساختمان‌‌ها از خشت خام و گل می‌باشد که مقاومت بالایی ندارند و در اغلب ساختمان‌های قدیمی از این مصالح استفاده شده‌اند. تعداد طبقات این نوع ساختمان حداکثر می‌تواند یک طبقه باشد؛ بخاطر امنیت ساختمان و مقاومت آن چنین تدبیری اندیشیده‌ شده‌ است.

ساختمان‌های چوبی:

اغلب این نوع ساختمان در بخش‌های شمالی ایران خیلی کاربرد دارد و کلبه‌های چوبی شمال ایران گویای زیبایی آن است.
زیر مجموعه های صنعت ساختمان‌سازی
به دلیل پیشرفت صنعت در سال‌های اخیر نه تنها وضعیت مشاغل بهبود یافته ‌است، بلکه تعدادی از مشاغل ساخت و ساز نیز وجود دارد که اثبات می‌کنند گزینه‌های طولانی مدت و پایداری برای کسب و درآمد هستند.

مدیریت پروژه

زیر مجموعه‌ های صنعت ساختمان ‌سازی با وجود مشاغل مرتبط در بخش‌های تجاری، صنعتی و مسکونی بسیار گسترده است و مدیریت پروژه به یک فرآیند ضروری تبدیل شده است. در مقایسه با سایر صنایع ساخت و ساز مثل ساخت پل، راه‌سازی و ساختمان‌سازی و غیره نیاز به هماهنگی و مدیریت عظیمی بین تیم‌های مختلف وجود دارد. مدیریت پروژه ساخت و ساز همچنین به دلیل ماهیت مأموریتی که داشته با مدیریت انواع دیگر پروژه‌ها تفاوت دارد. این مأموریت زمانی که یک پروژه به طور کلی خاتمه می‌یابد به پایان می‌رسد.

به زبان ساده‌تر مدیریت پروژه در زیر مجموعه ‌های صنعت ساختمان ‌سازی عمل هدایت و هماهنگی منابع انسانی و مادی می‌باشد و با استفاده از تکنیک‌های خاص برای اطمینان از اتمام یک پروژه به طور کارآمد و سودآور انجام می‌شود؛ بنابراین مدیران پروژه ساختمانی با پیشنهادات کاری زیادی مواجه می‌شوند، اما مشکل اصلی در تعداد افراد واجد شرایط برای این شغل است. مدیران پروژه‌های ساختمانی معمولاً ضمن هماهنگی با افراد با تجربه و سرپرستان وظیفه برنامه‌ریزی و سازماندهی پروژه‌ها را نیز بر عهده دارند.

برآوردگر هزینه

با توجه به پیشرفت ساخت و ساز و دیگر زیر مجموعه ‌های صنعت ساختمان‌ سازی بخش‌های مالی و حسابداری ساخت و ساز نیز شاهد رشد است، که به نظر می‌رسد از روش‌های سنتی حسابداری ساخت و ساز فاصله گرفته است. برآوردگر هزینه همکار ارزشمندی برای هر شرکت ساختمانی است؛ زیرا می‌تواند در مورد بودجه یک پروژه ساخت و ساز از کل بودجه گرفته تا برنامه‌ریزی مورد استفاده قرار گرفته و این مهم در همه زیر مجموعه‌ های صنعت ساختمان‌ سازی بکار برده می‌شود.

انواع مختلفی از برآوردگر هزینه‌ها وجود دارد. از جمله افراد حرفه‌ای که بر هزینه‌های کل پروژه نظارت دارند تا افرادی که فقط روی جنبه‌های خاصی از کار تمرکز می‌کنند؛ مانند لوله‌کشی یا برق یا غیره و افرادی که همراه با تجربه حسابداری، گواهینامه‌ها و دانش BIM یا همان مدلسازی اطلاعات ساختمان را داشته باشند، می‌توانند هزینه مناسب را تخمین بزنند و حتی مقدار دقیق آن را بدست آورند.

تعمیر ماشین‌آلات ساختمان

بخش دیگری در زیر مجموعه‌ های صنعت ساختمان ‌سازی که شاهد رشد آن هستیم، تجارت ماشین‌آلات مکانیکی است. به طور کلی ابزار آلات ساختمانی برای کارهایی نظیر اندازه گیری، برش، تخریب، حفر و… مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنابراین ابزار آلات ساختمانی پرکاربرد، باعث راحت‌تر شدن فرایند ساخت‌و‌ساز خواهند شد و در هر مرحله از ساخت یک سازه، کارگران و استادکاران نتیجه دقیقی را که با استانداردهای عمرانی مطابقت دارد، ارائه می‌دهند.

شیشه بُر

مشاغل محدودی در صنعت شیشه‌بُری وجود دارند اما همین تعداد می‌توانند برای شخص مناسب بسیار سودآور باشند. در اصل عمده کار شیشه‌برها نصب و جایگذاری شیشه در پنجره‌ها و درب‌ها می‌باشد. گرچه به نظر ساده می‌رسد اما در ساخت همه قسمت‌های ساختمان‌ها، از ساختمان‌های تجاری بلند گرفته تا بازسازی و تعمیر خانه‌های قدیمی و تقریباً تمامی پروژه‌های ساختمانی استفاده از شیشه لازم است .بیشترین فرصت شغلی برای شیشه‌ بُرها در شهرها و کلان شهرها بوده و تبدیل شدن به شیشه بر ماهر یک تجارت سودآور است.

نقاشی ساختمان

از مهارت‌های پُردرآمد دیگری از زیر مجموعه های صنعت ساختمان سازی که شاید به آن علاقه‌مند شوید، نقاشی ساختمان است. به طور معمول شرط ورود به این شاخه در صنعت ساخت و ساز، تبدیل شدن به یک نقاش است و شما می‌توانید این کار را با یک مدرک دیپلم فنی انجام دهید، برای کسانیکه می‌خواهند در ساخت و ساز فعالیت کنند و از آن دسته افرادی هستند که علاقه‌ای به تحصیلات دانشگاهی ندارند، نقاشی گزینه ایده‌آلی از مشاعل زیر مجموعه ‌‌های صنعت ساختمان‌ سازی برایشان می‌باشد. به جای صرف میلیون‌ها تومان هزینه تحصیل برای تبدیل شدن به یک معمار شما می‌توانید حتی در سنین جوانی با استفاده از مهارت فنی نقاشی ساختمان سریعاً به درآمد بالا برسید و پای خود را به عنوان پیمانکار مستقل یا کارمند پیمانکاری به یک شرکت بزرگتر باز نمایید.

لوله کشی ساختمان

با توجه به پیشرفت شهرها به خوبی مشخص می‌شود که مشاغل مرتبط با لوله‌کشی نسبتاً سودآور است. یک فرد کارآموز اگر ۳ تا ۵ سال با لوله‌کش ماهر در ارتباط باشد، می‌تواند مهارت‌های زیادی را بیاموزد که بسیار فراتر از نقش کلیشه‌ای لوله‌کش‌های سنتی است. پس از کارآموزی لوله‌کش در زمینه نصب و تعمیر سیستم‌های آب و فاضلاب، مخازن و حتی تعمیر لوازم کوچک نیز دانش فنی کافی را کسب می‌کند. علاوه بر این لوله‌کش‌ها باید در ترسیم نقشه‌ها و کدهای ایمنی مربوط به حوادث مانند آتش‌سوزی دانش کافی داشته باشد.

سخن پایانی

با وجود اینکه مسائل مختلف باعث به وجود آمدن رکود اقتصادی شده است، اما با توجه به پیشرفت شهرها در چند سال گذشته، می‌توان دریافت که مشاغل زیر مجموعه ‌های صنعت ساختمان‌ سازی رو به افزایش است. با پیشرفت صنعت در سال‌های اخیر، نه تنها وضعیت مشاغل بهبود یافته است، بلکه تعدادی از مشاغل ساخت و ساز و پیمانکاری نیز وجود دارند که اثبات می‌کنند گزینه‌های طولانی مدت و پایداری برای کسب درآمد هستند. صنعت ساختمان با وجود مشاغل مرتبط در بخش‌های تجاری، صنعتی و مسکونی بسیار گسترده است.

خرید آنلاین مصالح ساختمان از فروشگاه مصالح ساختمان IAG

برای استعلام قیمت بلوک سیمانی سبک و خرید بلوک سیمانی سبک و سایر دسته بندی محصولات مصالح ساختمان از لینک های مربوطه با یک کلیک اقدام نمایید.

✔️ بلوک سیمانی سبک     
✔️ بلوک سیمانی سنگین
✔️ شن و ماسه     
✔️ پوکه معدنی وصنعتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *